ПРОГРАМА

Децата в тази възраст идват в Занималнята преди или след занятията в училище. Нашата цел е да им помогнем пълноценно да усвоят учебния материал, като се стремим и да надграждаме техните знания.

Децата в този възрастов период са „откриватели“ на света, а ние сме техните вдъхновители. За да могат да откриват все повече нови познания, ние ги научаваме да учат с удоволствие, да се гордеят с това, че успяват да стигнат до отговорите сами, да търсят и намират сами нови познания.

Професионалните подходи и методики на д-р Мария Монтесори, Рудолф Щайнер (Валдорфска педагогика), Шалва Амонашвили (хуманна педагогика), Антон Макаренко (колективът), Януш Корчак (правата и личността на детето) са в основата на нашия авторски обучителен подход.

Ето как протича един примерен ден при нас през учебната година:

8.00ч.-9.00ч. – Прием на децата

9.00ч.-9.30ч. – Гимнастика (пеем и танцуваме)

9.30ч. – Децата започват със задачите за самоподготовка

10.30ч. – Закуска (плод)

10.45ч. – Децата довършват домашните си задачи

11.15ч. – Игри навън

12.30ч.–13.30ч. Обяд

13.00ч. – Децата от първата смяна тръгват на училище

13.30ч. – Прием на децата от втората смяна

14.00ч.- Децата започват със задачите си за самоподготовка

15.00ч.- Следобедна закуска

15.30ч.- Децата довършват домашните си задачи

16.30ч.- Групови занятия, игри в занималнята или навън.

Творчеството и движението присъстват почти във всички наши занятия, тъй като чрез тях децата затвърждават новите знания (мускулна памет; учене чрез преживяване).

Чрез изкуството децата развиват своите естетически вкус и въображение. Творчеството и работата с ръце им помага да развият както фината моторика, така и умствения си капацитет. Тези дейности ги освобождават от натрупани емоции, изразяват чувствата им.