Съботна / Езикова работилничка

Съботните ни работилнички са част от цялостната ни обучителна концепция. Според нас творчеството е неделима част от доброто образование, защото чрез него децата развиват своето въображение, фина моторика, концентрация. Това са качества и умения благодарение, на които обучителният процес става много по-приятен, много по-бързо се усвояват нови знания и се запомнят старите.

Работилничките се провеждат в събота два пъти на месец. Разделени са на две групи:

Съботна Работилничка (Приложна работилничка и Работилничка за научни експерименти); 

Езикова (Работилничка с английски език и Работилничка с руски език).

Работата с ръце подобрява работата на мозъка, а това развива и интелекта на децата. Също така, когато изработваме нещо с ръцете си умът ни се успокоява, освобождава се от ежедневните проблеми, подобрява се концентрацията и търпението.

Съботна Работилничка е с времетраене три часа( 10:00- 13:00). Един път в месеца Приложна работилничка( подходяща е за деца над 4г) и един път Работилничка за експерименти ( подходяща е за деца над 6 г.).

По време на Приложната работилничка децата се запознават с различни материали, свързани с приложното и изобразителното изкуство, запознават се и опитват различни техники от този вид изкуство, изработват свои собствени модели, които си остават за тях. Предвидили сме три часа за този вид работилнички, тъй като има технологии, които изискват поетапна работа и е нужно време, за да бъде изработен съответния модел. Докато изчакват процесите, децата имат възможност да си поиграят и да се пораздвижат.

По време на Работилничката за експерименти децата научават за различните химични реакции и съединения, опознават физичните закономерности. ВСИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ СТАВАТ ПОД КОНТРОЛА НА ВЪЗРАСТЕН И СА СЪОБРАЗЕНИ С ДЕТСКАТА ВЪЗРАСТ.

Езиковите работилнички са с времетраене 1ч.30мин.

Съботна Работилничка с английски език  (13:20- 14:50).

Съботна Работилничка на руски език  (15:10- 16:40).

Подходящи са за деца над 3г.6м.до 6г.

По време на тези работилнички децата се запознават с основни понятия на аглийски/руски, свързани с темата на деня, говорим си за английската/руската култура и традиции, изработват се макет, апликация или рисунка. Например, темата на деня е “Цветовете”. Запознаваме децата с основните цветове на аглийски/руски чрез игра с цветни карти, пеем песничка за цветовете, която до края на занятието децата да усвоят. След това преминаваме към рисуване с водни боички или друг вид приложно изкуство. Правим чести кратки почивки като раздвижваме децата с песничката на деня. Когато децата дойдат следващия път правим кратко припомняне на последното занятие. За да има натрупване на знанията този вид работилнички е добре да бъдат дългосрочни и системни.

Slide
Slide
previous arrow
next arrow